Kapcsolat

Akrapovic újdonságok 2023

2023. június 22.
Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató kipufogóspecialista két külön gyárban gyártja folyamatosan a legprofesszionálisabb titán sportkipufogókat. Misem bizonyítja jobban azt az egyedülálló technológiai tudást és anyaghasználatot, mint, hogy más a Bentley, Lamborghini és a Porsche is az Akrapovic céggel gyártatja a gyári titán sportkipufogókat. Az elmúlt évtizedekben megálmodott irány, a mai napig érvényes kipufogóik vonatkozásában: Egyedi design, kisebb súly, nagyobb teljesítmény, erőteljes, öblös hangzás. Versenytechnológia utcai használatra.



Audi RS3 (8Y)
Az Akrapovic titán kipufogórendszere az RS3-as esetében is azt a magas színvonalat hozza, ami a többi kipufogójukat is jellemezni szokta. A gyári leömlőhöz tökéletesen illeszkedő kipufogónak igazán vérpezsdítő hangja van. A 44%-kal kisebb súly, a több, mint 10 lóerős teljesítménytöbblet és az erőteljesebb hangzás (a gyri kipufogóhoz képest) , sokkal izgalmasabbá teszi az RS3-as modellt. Az opcionális Akrapovic Sound Kit segítségével pedig magunk döjnthetjük el, hogy mikor legyen halkabb vagy éppen hangosabb titán sportkipufogónk.

BMW M240i (G42)
Az új BMW M240i nagyon dögösre sikeredett. Gyönyörű vonalak, erős sorhatos motor. Egy valami viszont nagyon hiányzik, a hang. Ezen segít az Akrapovic Slip-On Line titán, dupla szelepes, carbon véges sportkipufogója. A hodály méretű hátsó dobot az Akrapovic egy lényegesen kisebbre cseréli, aminek nem csak optikailag van nagy jelentősége, hanem a kisebb ellenállás miatt a kipufogógáz is könyebben és gyorsabban tud ürülni a rendszerből. A hanghatás nagyon meggyőző a gyári változathoz képest. Olyan hangja van, amilyet egyébként is gondolnánk egy közel 400 lóerős autóhoz. A kipufogó természetesen homologizált, tehát legálisan használható az EU területén.

BMW M3/ M4 (G80/ G82)
Az Akrapovic sportkipufogója évek óta nagy sikernek örvend az M3/M4 vonatkozásában. Itthon Magyarországon is jelentős részét adja az eladásoknak a Slip-On Line típus. Kipufogó fronton idén nincs változás, a carbon optikai kiegészítők viszont kiegészültek egy új opcióval. A saját fejlesztésű és gyártású carbon hátsó spoiler nem csak szép, de jelentős leszorítóerő termelésére is képes. Stabilizálja az autó hátsó részét, amely kanyarokban, főleg versenypályán nyújt nagy különbséget.

Cupra Formentor VZ5
A Cupra új márkaként jelentkezik az Akrapovic kínálatában. A legerősebb VZ5-ös Formentor az Audi RS3-astól örökölte a hajtásláncát és ennek köszönhetően egy igazi élménybomba. Hangban azonban itt is van mit fejlődni. Az Akrapovic kimondottan úgy fejlesztette sportkipufogóját, hogy az kiemelje az 5 hengeres motor hangjának sajátosságait. Érces, mély hangzás jellemzi, amely négy carbon végződésen tör világra.

992 Porsche 911 GT3/ 718 Porsche Cayman GT4 RS
Igazi versenytechnológia! Akár a GT3-asról, akár a GT4 RS-ről beszélünk, az Akrapovic a  minden tudását beleadta, hogy a lehető legtökéletesebb kipufogót készítse el a két típushoz. Nem csak hátsó dobot tudunk cserélni (bár már annak is brutális hangja van) ,hanem akár a teljes rendszert is cserélni tudjuk. A teljesen titánból készülő Evolution Race Line kipufogó szó szerint a GT sorozatban versenyző Porsche versenyautók hangjával vetekszik. A kipufogórendszert súlya 40%-kal kisebb, mint a gyári. Teljesítményben 35 lóerőt és 50 NM-t nyerünk!

 


további hírek

2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ... 2021. május 27. RaceChip GTS Black bemutató, ha egy testre szabható chiptuningot szeretnénk A teljesítménynövelő megoldások kapcsán a chiptuning mindig is a legjobb alternatívát jelentette az ... 2020. június 16. Akrapovic újdonságok - 2020 Ezek az Akrapovic legfontosabb 2020-as újdonságai   A szlovén Akrapovic a korábbi évekhez hasonlóan idén is ...