Kapcsolat

Akrapovic újdonságok - 2020

2020. június 16.
Ezek az Akrapovic legfontosabb 2020-as újdonságai
 
A szlovén Akrapovic a korábbi évekhez hasonlóan idén is bejelentette aktuális újdonságait, így a kimagasló minőséget képviselő sportkipufogók szerelmesei újfent több modell közül válogathatnak maguknak 2020-ban az egyes autótípusokhoz. Hogy melyik gyártó modelljeit részesítette előnyben most az Akrapovic? Az alábbi összeállításunkban összeszedtük a legfontosabbakat!
 
BMW X3M/X4M
 
Egy kimagasló minőségű, titánból készült Slip-On Line kipufogórendszerrel gazdagította az Akrapovic az idén a BMW X3M, illetve BMW X4M modellek kedvelőit, melyek titán vagy szénszálas végekkel, házon belül készített kipufogószelepekkel és bődületes hanggal emelik magasabb szintre az autó teljesítményét, illetve összhatását egyaránt. Mivel a szlovénok legtöbb munkájához hasonlóan lenyűgöző formatervezésű termék született, ezért felszerelését követően sokkal sportosabb és látványosabb lesz az autó, miközben a hangerő növelése mellett a mérnökök odafigyeltek arra, hogy tökéletesen illeszkedjenek a soros hathengeres turbómotor sajátosságaihoz, így minden váltáskor hallani lehet majd a rendszerből kiáramló lóerőket. A kipufogó titán alapanyagának köszönhetően ráadásul közel 11 kilóval képes csökkenteni az autó súlyát, de a mérések szerint +5,2kW plusz erő és +15,5 Nm forgatónyomaték is felszabadításra kerül.


 
BMW M8
 
A német autógyártás legmagasabb szintjeit képviselő, már alapból sportos sajátosságokkal kigördülő BMW M8 sem maradt Akrapovic-újdonság nélkül. A modellhez érkezett titán kipufogórendszer felszerelésével +10,6kW teljesítményt és +19,4Nm forgónyomatékot hozhatunk ki a motorból – ez 14,3 extra lóerőt jelent a gyári kipufogóhoz mérten –, miközben a kiváló minőségét szénszálas vagy titánból készült végek emelik a legmagasabb szintekre. A rendszer teljes mértékben a gyártó saját fejlesztése a szelepektől kezdve, a kipufogócsonkon át a csővégekig bezárólag, így minden gázadáskor kimagasló minőségben hallhatjuk a semmivel sem összekeverhető, sportos Akrapovic hangot, amit a kapcsolódó Sound Kit segítségével lehet tovább szabályozni, a műalkotásokat megszégyenítő megjelenés jóvoltából pedig ráadásként az autó külleme is szintet lép.


 
Audi RS6 (C8)
 
Az Audi RS6 (C8) is megkapta sportos kipufogórendszerét az Akrapovic jóvoltából, mely a szlovénokra jellemző módon kiváló minőségű titánból készült, teljes egészében házon belüli fejlesztések eredményeként. A szokásosan mesterei megmunkálás és látványos kialakítás nemcsak bődületes sporthangot biztosít a járműnek, de mindemellett könnyíti az önsúlyt, illetve akár 15,7 lóerővel is képes megnövelni a motor teljesítményét. Az ECE-típusjóváhagyással rendelkező rendszer tökéletesen illeszkedik az Audi kérdéses típusának vonalaihoz, a hangmódok segítségével pedig páratlan minőségű sporthangot kapunk tőle, de zárt szelepek mellett akár el is csendesíthetjük.
 
Audi RSQ8
 
A sportos divatterepjárók kedvelőinek igényeit igyekezett kielégíteni az Audi az RSQ8-as modellel, mely már eleve 600 lóterős motorral gördült ki a gyártósorokról, aki azonban szeretne hozzá bődületes hangot, az hamarosan már az Akrapovic kínálatából is választhat hozzá sportkipufogót. A gyártótól megszokott módon titánból készülő új rendszer nemcsak az autó teljesítményét képes még magasabb szintekre emelni – a pontos adatokat később jelenti be a gyártó –, de mindemellett a hangterjedelem tekintetében is a versenyautókat megszégyenítő hangzásokat lehet kicsikarni belőle. Mindezt a speciális titán vagy karbon kipufogóvégeknek hála erőteljes optikai tuning társaságában!
 
Mercedes AMG A35
 
A Mercedes AMG A35 óriási erejének is hangot adhatunk hamarosan az Akrapovic által! A szlovénok ugyanis egy olyan prémium minőségű, kizárólag titánból készült kipufogórendszert álmodtak meg a modellhez, mely speciális kipufogószelepének köszönhetően sokkal gazdagabb és magasabb frekvenciákat tud kinyerni a kiáramló kipufogógáz süvítéséből, különösen sebességváltás során, amikor úgy érezhetjük majd, mintha egy igazi vadállat szabadult volna el alattunk. Nem véletlenül, hiszen a kizárólag a ferdehátú modellekhez megálmodott rendszerrel +6,6Nm forgónyomatékot nyerhetünk, miközben közel 5 kilóval csökken a súly. A rendszert ráadásul még tovább optimalizálhatjuk az Evolution Link csőkészlet hozzáadásával!


 
Porsche 911 Carrera (992)
 
Hogy mivel lehet még látványosabbá és még sportosabbá tenni egy Porsche 911 Carrerát? Természetesen egy Akrapovic kipufogórendszerrel, hiszen idén ehhez a közkedvelt modellhez is elérhetővé teszik saját megoldásukat a szlovénok, ami a tőlük megszokott titán alapanyagból készülve minden tekintetben a legmagasabb minőséget kínálja. A rendszer teljes egészében kiegészíti az autó vonalait, a gyári kipufogóhoz mérten 60 százalékkal könnyebb, miközben több mint 14Nm forgónyomatékkal 10,3 kW-tal növeli az autó teljesítményét. A termék minden elemében a legmagasabb minőséget biztosítja, az orbitális sporthangzáson felül például homokfúvás után speciális bevonattal lett ellátva a tartósság és a hosszabb élettartam érdekében, miközben egy lézergravírozott Akrapovic logó jól látható módon hirdeti majd a hátsó lökhárítóból ízlésesen kilógatott végekből, hogy mitől is van ilyen páratlanul jó hangja az autónak.
 


Porsche Cayenne Coupé
 
Kiváló minőségű könnyű titánból készít speciális sportkipufogót a Porsche Cayenne Coupéra is az idén az Akrapovic, melynek részeként egy központi kipufogódobot és egy dupla kipufogóvéget találunk, ami szabadon választható módon akár titán-, akár szénszálas kivitelben is elérhető. Bármelyiket is választjuk, a végeredmény tökéletesen kiegészíti az autó megjelenését, miközben a dob mindkét oldalán található egy-egy szelep, melyek a légáramot szabályozva előállítják a szlovén gyártó semmi mással össze nem hasonlítható, bömbölően sportos hangzását, ami főleg nagyobb fordulatszám mellett biztosított. A titán alapanyagnak hála természetesen a termékkel csökkenthető az autó súlya, miközben növelhető a motor teljesítménye, de a pontos mérési adatok csak később várhatók. A kipufogóhoz többféle üzemmód tartozik, így normál esetben teljesen elcsendesíthető, és városi közlekedésre, hosszabb távokra is tökéletesen alkalmassá tehető vele az autó.


 
 
 
 
 
 


további hírek

2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ... 2021. május 27. RaceChip GTS Black bemutató, ha egy testre szabható chiptuningot szeretnénk A teljesítménynövelő megoldások kapcsán a chiptuning mindig is a legjobb alternatívát jelentette az ... 2020. június 16. Akrapovic újdonságok - 2020 Ezek az Akrapovic legfontosabb 2020-as újdonságai   A szlovén Akrapovic a korábbi évekhez hasonlóan idén is ...