Kapcsolat

Akrapovic újdonságok 2021 első felében

2021. szeptember 15.
A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó hangot és nagyobb teljesítményt az autóknak és a motoroknak a versenypályán és az utakon egyaránt.
 
Bár a legtöbben csak a versenysportból ismerik a nevüket, a gyártó azonban folyamatos fejlesztésekkel és elképesztő megjelenéssel időről-időre olyan sportkipufogókat dob piacra, melyek mind a tudás, mind a küllem tekintetében műalkotásokhoz mérhető összhatást keltenek.
 
Nem véletlen, hogy az Akrapovič minden évben nívósabbnál-nívósabb díjakat zsebel be, a Motorsport Aktuell magazin olvasói például 2020-ra megszavazták számukra a Best Brand Awards elismerést, míg a német Motorrad esetében ugyanezt már 2021-re előlegezték meg a gyártónak a tuning kipufogók kategóriáján belül.
 
A jelek szerint pedig az Akrapovič alaposan rászolgált erre az elismerésre, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy csak az idén már több nívós terméket is piacra dobtak – leginkább a BMW-tulajdonosok legnagyobb örömére. Lássuk a gyártó legfontosabb autós újdonságait!
 
Ferrari F8 Tributo limitált kiadású kipufogórendszer
 
Kezdjük a sort rögtön egy érdekességgel, hiszen az Akrapovič egy egészen exkluzív termékkel szerette volna megünnepelni 30 éves fennállását, aminek apropójából egy 30 darabos, tehát extrémen limitált mennyiségű kipufogót dobtak piacra a Ferrari F8 Tributo-hoz.
 

Az exkluzív kiegészítő teljesen egyedi tervezés, Evolution Line (Titanium) elnevezése pedig már messziről jelzi, hogy a fő összetevő itt is a titán. Nemcsak különleges megjelenés, hanem egyedi gravírozás is jár mindegyik darabhoz, méghozzá a gyártó 30 éves logójával megspékelve, melynek eredetiségét egy külön tanúsítvány is igazolja majd.
 
A kipufogó súlya 7,7 kilogramm (közel 30 százalékkal kisebb, mint a gyári változatnak), a duplaszelepes kialakítás miatt pedig olyan gázáramlás keletkezik benne, mely lenyűgöző versenyhangot képes biztosítani a kipufogó számára, ami tökéletesen illeszkedik az autó V8-as, ikerturbós, 3,9 literes motorjához. Akárcsak a 18 lóerővel megnövelt teljesítmény, ami szintén a kipufogónak köszönhető!
 
BMW X5 M és BMW X6 M Slip-On Line (Titanium) kipufogórendszer
 
Vadonatúj Slip-On Line (Titanium) kipufogórendszert kapott idén az Akrapovič részéről a BMW X5 M és az X6 M is, mely a gyártó saját titánöntödéjében készült. A megszokottan elragadó megjelenésük mellett dupla szénszálas / titán kipufogócsővel rendelkeznek, de a duplaszelepes kialakítás is megfigyelhető a kipufogódob két oldalán.
 
Ezzel szabályozásra kerül benne a kipufogógáz áramlása, és egy olyan mély, sportos hangzás keletkezik tőle, mely minden BMW X5 M és X6 M számára nagyobb tekintélyt ad. Az anyaghasználat miatt a kipufogó 8,4 kilogrammal könnyebb, mint a gyári rendszer, ami több mint 40 százalékos súlymegtakarítás, de kiemelendő vele kapcsolatban a plusz 12 lóerős teljesítménynövekedés is, amit 2400 fordulat/percnél regisztráltak a mérnökök.
 
BMW M340I és M440I Slip-On Line (Titanium) kipufogórendszer
 
A BMW M340i (G20, G21) és az M440i (G22, G23) sem maradt friss Akrapovič kipufogók nélkül 2021-ben! A Slip-On Line titán kipufogók nemcsak az autók látványát és hangját befolyásolják pozitívan, de természetesen a teljesítményt is. Felszerelésüket követően így 4,6 lóerővel növekszik a teljesítmény és 12,4 Nm-rel forgónyomaték – a mérések szerint 2650 fordulat/percnél.


A könnyed titánnak köszönhetően a kipufogórendszer 4,4 kilogrammal könnyebb, mint a gyárilag szerelt megoldás, azonban közben kifejezetten intenzív hangzást kínál, határozottan sportosabb, mélyebb hangot ad az autónak. A két szelep alkalmazásával ráadásul a kipufogó hangja személyre szabható, sőt elképesztően kifinomult is egyben.
 
BMW M3 és M4 Slip-On Line (Titanium) kipufogórendszer
 
Az Akrapovič egyik legfrissebb 2021-es újdonsága a BMW M3 és M4 (G80) autókhoz kapcsolódik, mely a Slip-On Line vonalon haladva a gyártó legnépszerűbb termékkategóriája, minden évben ebből adnak el a legtöbbet, és most a jelek szerint minden eddiginél jobbat sikerült alkotnia a gyártónak.
 
Olyannyira, hogy a titánból készült kipufogórendszer nemcsak a megjelenés, hanem a hangzás mellett is elképesztő sportosságot tud biztosítani a két BMW számára, mindezt ráadásul plusz 8,0 kW erő (6000 fordulat / percnél), valamint 13,9 Nm extra nyomaték társaságában (5000 fordulat / perc). Érdemes hallani a hangját, hiszen ennyire sportos mélyekre és hatásfokra csak a szlovénok képesek!

További információkért keresse értékesítő kollégáinkat itt: KAPCSOLAT


további hírek

2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ... 2021. május 27. RaceChip GTS Black bemutató, ha egy testre szabható chiptuningot szeretnénk A teljesítménynövelő megoldások kapcsán a chiptuning mindig is a legjobb alternatívát jelentette az ... 2020. június 16. Akrapovic újdonságok - 2020 Ezek az Akrapovic legfontosabb 2020-as újdonságai   A szlovén Akrapovic a korábbi évekhez hasonlóan idén is ...